Градушка с размер на топки за голф и пясъчна буря удариха Австралия(Видео)

  20 Януари 2020, 13:57     8512     0   
     


Снимка: Градушката в Канбера

Градушка с размерите на топки за голф удари Югоизточна Австралия, съобщава CNN. Това се случва само 24 часа след като в същите райони вилнееше силна пясъчна буря.

Бурята започнала в неделя в щата Виктория. Градушката с размер на топчета за голф изпочупила коли, прозорци и дървета в околността на град Мелбърн.

В понеделник сутринта градушката преминала в щата Нови Южен Уелс и се насочила към столицата Канбера, където стихията продължила около 15 минути. От местната полиция съобщават за изпочупени прозорци и коли из целия град. Над 3000 домакинства са останали без ток. Освен за материални щети има информация за десетки ранени птици, които не са успели да се спасят.

От метеорологичния институт в Австралия съобщиха, че градушката се е насочила към крайбрежието и град Сидни. Те предупреждават за силни и на места унищожителни ветрове, силна градушка, обилни валежи и гръмотевични бури.

Градушката удари щата Нови Южен Уелс само 24 часа след като силна пясъчна буря за минути покри цели градове.

„Пясъчната буря се движеше изключително бързо и за броени минути слънцето изчезна и стана непрогледен мрак“ коментира жител на  Дъбо, един от засегнатите градове.

Във видеото долу може да видите кадри от гррадушката и пясъчната буря, които удариха Австралия в последните 24 часа: