Круизен кораб със 7000 души на борда е блокиран на италианско пристанище заради коронавирус(Видео)

  30 Януари 2020, 17:27     6181     0   
     


Круизният кораб „Коста Смералда“ е блокиран на италианското пристанище Чивитавекия заради съмнения за коронавирус.

Решението корабът да бъде поставен под карантина е взето след като капитанът е съобщил, че двама пасажери, мъж и жена от Хонг Конг, са изолирани в болницата на кораба с висока температура и затруднено дишане.

Трима доктори са били допуснати на борда за да вземат проби от двамата китайски граждани.

Докато не излязат пробите, на всички 6000 пасажери и 1000 души персонал е забранено да напускат кораба. Очаква се резултатите да са готови до края на деня.

„Изчакваме резултатите от пробите, но всичко, което трябваше да се направи, е направено. Ситуацията е под контрол и в момента няма място за притеснения. Веднага активирахме нужния протокол при такива ситуации“ коментира Винченцо Леоне, директорът на бреговата охрана в Лацио.

Корабът е пристигнал в Чивитавекия днес, като е прекарал нощта в Палма де Майорка. Китайската двойка се е качила на кораба в италианския град Савона, след като са пристигнали в Милано на 25 януари.

„Пристигнахме в Чивитавекия с кораба „Коста Смералда“ и не ни разрешават да слезем от него. Казаха ни, че причината е здравна инспекция“ написа в Туйтър един от пасажерите на кораба.

Чивитавекия е малък пристанищен град, намиращ се на около 60км северозападно от Рим.