Най-новият ски курорт в Северна Корея отвори врати за посетители(Видео)

  06 Февруари 2020, 16:07     7897     2   
     


Снимка: Ким Чен Ун се вози на седлаковия лифт на откриването на новия ски курорт

Това е третият ски курорт изграден в Северна Корея за последните от 2013г. насам.

Северна Корея отвори за посетители най-новият си ски курорт. Културният и рекреационен център с горещи извори Янгдок беше официално открит от Ким Чен Ун в края на декември, но едва преди седмица бе отворен за посетители.

Ски курорта Янгдок се намира в Южната Пхенянска провинция, на около час и половина с кола от столицата Пхенян.

„Комбинирайки горещите извори с мултифункционални спортни съоръжения, това е новият подарък за народа от Работническата партия в Северна Корея“ съобщават от централната информационна агенция в Северна Корея.  

По време на посещението си в края на декември, Ким Чен Ун официално обяви ски курорта за завършен и сряза лентичката.

В речта си той похвали севернокорейските войници, които са били превърнати в работници, за да построят ваканционното селище „без държавата да има необходимите финанси“. Той добави, че Янгдок ще позволи на гражданите на Северна Корея да „изпитат напредналата цивилизация в социализма“.

Курортът, който е построен само за една година, включва три писти, един лифт, движеща се пътека за начинаещи, няколко хотела и спа център с фитнес, открит и закрит басейн.

Янгдок е третия ски курорт построен в Северна Корея от 2013г. насам, когато най-големият ски център в страната, Масикрйон, отваря врати. Той предлага на посетителите си цели 10 ски писти и е струвал на държавата около 21 милиона долара.

И трите ски курорта в Северна Корея, Янгдок, Масикрйон и Кангйе, който отваря врати през 2018г., са построени за по-малко от една година всеки.

Долу може да видите кадри от посещението на Ким Чен Ун в Янгдок през декември:


     

Стефан11.02.2020 г., 15:30 ч.

Три курорта за 6 години,браво на Ким.Нашият Ун не е построил и един лифт за 10 години.

Алекс10.02.2020 г., 15:00 ч.

Щом и в Северна Корея правят ски курорти за по-малко от години, а у нас не може да се подмени с години един лифт, значи няма да се оправи България и ситуацията на Витоша, заради "зелената" мафия на Иво Прокопиев и Тома Белев!

 


Последни