Пантера се разходи по покривите на малък френски град(Видео)

  20 Септември 2019, 15:05     3473     0   
     


Избягала черна пантера вдигна на крак град Армантиер във Франция. Животното е било забелязано да се разхожда по покривите и тераси на къщи в малкия град, което шокирало живущи и минувачи.

„Пантерата беше спокойна и си личеше, че е питомна, но дори и питомна, тя може да бъде много опасна. Отне два часа да я примамим на място, където да може да бъде упоена“ коментира един от полиците участвал в залавянето на животното.

В залавянето са се включили полицаи, пожарникари и ветеринари. Според полицията, животното най-вероятно е било закупено незаконно и е отглеждано в къща, близо до мястото на залавянето. Предполагаемият собственик не е бил намерен в дома си и полицията го издирва.

Пантерата е била откарана в местен приют за животни, където е била прегледана от ветеринари и е прекарала нощта. Животното най-вероятно ще бъде настанено в близката зоологическа градина.

„Ноктите на пантерата са били изрязани, най-вероятно за да не нарани стопаните си, но това може да й създаде затруднения при хранене и катерене. Освен това, животното е здраво и няма проблеми. Тя е доста млада, малко по-голяма от лабрадор“, коментира говорителят на местния приют.

„Обадих се на дъщеря си и й казах да не си идва вкъщи защото пантера обикаля из квартала. Тя помисли, че се шегувам“ разказа един от очевидците.

„Не очакваш да се изправиш очи в очи с такова животно. Определено беше голям шок“ сподели пред Франс 24 възрастна дама, която видяла пантерата пред прозореца си.

Във видеото долу може да видите кадри от интересната ситуация във френския град Армантиер: