Тончо Токмакчиев се регистрира като кандидат за кмет на София

  16 Септември 2019, 12:47     3999     6   
     


“Моят девиз в местните избори е „Добри дела за София“. Това заяви Тончо Токмакчиев, подавайки документите за регистрация като кандидат за кмет на Столична община от „Партия на зелените“. Той ще бъде още и водач на листата за общински съветници.

„Влизайки в общината като кмет или общински съветник, ще заложа  на добрите нрави и на взаимното уважение сред съветниците. Решенията трябва да се взимат не заради партийни  интереси, а заради интересите на гражданите на София. Целта ми е да бъда очите и ушите на гражданите в общината“, заяви Тончо Токмакчиев след подаването на документите в Общинската избирателна комисия.

„Естествено, че аз като човек, актьор, свързан културата, с изкуството, искам София да се превърне в един истински град на изкуството. Мисля, че в момента има достатъчно неща, които се случват като културни събития в София, но както казва Мечо Пух: "Винаги може повече", добави актьорът.

Като граждански кандидат на единствената зелена партия, участваща в местните избори, Токмакчиев има няколко приоритета:

1.         В рамките на четиригодишния мандат, София да стане един от първите световни градове без пластмаса. Да се спре използването  на пластмаса и найлонови торбички в столицата;

2.         София не е само центъра. По-голямата част от почти 5-те милиарда лева от бъдещите бюджети на града трябва да се насочат към кварталите, защото в последните години, с малки изключения, са пренебрегнати.

3.         Първото предложение в бъдещия общински съвет ще бъде незабавно да бъдат възстановени по райони предприятията "Битово и комунално строителство" /БКС/, чиято ликвидация беше огромна грешка. Лошият вид на столичните квартали и бавната реакция по поддръжка на инфраструктурата се дължи на централизацията на тези дейности в Столична община и тежките и мудни процедури. Дори и за такива дребни работи, като кърпежите на дупки по улиците. Така и отговорността ще се носи от районните кметове и няма да са верни  оправданията, че всичко зависи от голямата община

4.         Приоритет ще бъде възстановяването на Витоша, която е символ на София и е недопустимо и срамно да бъде в този окаян вид  от десетилетия.

5.         Като баща, дядо и любител на домашните животни ще настоява в столичните градинки и паркове да има стриктно разделение между площадките, където играят деца и местата за разходки на домашните любимци;

Тончо Токмакчиев, председателят на „Партия на зелените“ Владимир Николов и симпатизанти посетиха още църквата „Света София“, която е традиционният катедрален храм на града, дала името му.


     

Борис17.09.2019 г., 19:41 ч.

Тончо е балансиран и необвързан с олигарси кандидат и е много подходящ избор за кмет.

Иван17.09.2019 г., 17:40 ч.

Давай, Тончо! Дано поне да стане общински съветник, който да работи за интересите на София в общината.

Алекс17.09.2019 г., 17:13 ч.

Неведнъж съм виждал г-н Токмакчиев на излет на Витоша. Това ми дава надеждата, че може да направи нещо смислено за Витоша!

Георгиев16.09.2019 г., 16:38 ч.

Тончо е свежа кандидатура с голям опит като успешен бизнесмен!

Sto16.09.2019 г., 15:10 ч.

Тончо е готин. И ще се старае. За разлика от който и да било от останалите. Така че бих си пуснал гласа, макар и да изглежда необичаен избор.

Миленa16.09.2019 г., 13:44 ч.

Прав е Тончо, повече добри дела трябват за София, сигурна съм, че ако стане кмет ще направи много за столицата ни, дано повече хора да го подкрепят.