В Малайзия строят най-дългата водна пързалка в света(Видео)

  15 Юли 2019, 11:28     4466     1   
     


В Малайзия строят най-дългата водна пързалка в света, съобщава CNN.

Атракцията, която е част от увеселителния парк Ескейп на остров Пенанг, ще е дълга изумителните 1140м. Тя ще предлага на гостите на парка четири минутно спускане през малайзийската джунгла. До входа на пързалката ще се стига със специален седалков лифт.

Когато отвори врати в края на август, пързалката в Пенанг ще подобри рекорд на Гинес за най-дълга водна пързалка в света. Сегашният рекорд се държи от Екшън парк в Ню Джърси – 601 метра.

„Да подобрим рекорда никога не е било цел за нас. Винаги съм се чудел защо  правят влакчетата и пързалките толкова къси и бързи. Исках да изградим нещо, на което човек да може да се наслади“ сподели пред CNN Сим Чо Кенг, директор на Ескейп Парк в Малайзия.

От фирмата собственик на увеселителния парк добавят, че изграждането на пързалката вече е почти готово, като в момента се довършва лифта, с който ще се стига до входа.

В България също имаме подобна пързалка. В Банско през лятото работи най-дългата водна пързалка в Европа. Атракцията се намира на Бъндеришка поляна и е дълга малко над 400м.

Във видеото долу може да видите кадри от строителството на 1140 метровата пързалка в Малайзия:


     

Алекс15.07.2019 г., 13:14 ч.

Дори и в Малайзия са по-напред от България! Там могат да правят всичко, докато у нас заради "зелената" мафия на Прокопиев и Тома Белев, не може да се подмени и един лифт с нов и модерен!