В Ямбол поставят специални чешми за домашни любимци

  17 Май 2021, 15:08     7640     0   
     


Снимка: Чешмата се намира в градския парк, като се очаква такива да бъдат поставени и на други места из Ямбол.

Домашните любимци в Ямбол вече имат свое място в градския парк, където могат да пият вода – специална чешма за животни. Придобивката е от скоро и се радва на невероятен интерес.

Чешмата е оборудвана със специален контейнер, който се пълни с вода, за да могат домашните любимци да я използват, а след това може да се излее и напълни наново. Тя може да бъде използвана както от животни, така и от хора, като за целта има накрайник и в горната част.

"Страшно много се посещава това място, затова решихме да направим една такава чешмичка, по-точно да закупим и да поставим. Изключително сме щастливи. Тя се използва страшно много", каза директорът на ОП "Паркове и зони за отдих и спорт" - Ямбол Динко Белчев.

Благодарение на хитовата чешма, която е по идея на местната община, собствениците на кучета вече ще могат спокойно да излизат на разходки, без да носят вода за любимците си.

„Така съм много по-спокойна, защото кучето ми пие чиста вода. Ако ги има на повече места из града ще е страхотно!“ коментира Цветелина Кънева, собственик на куче.

Добрата новина е, че заради огромния интерес съвсем скоро в един от големите квартали на Ямбол предстои да бъде монтирано още едно подобно съоръжение.

"Поради големия интерес, който породиха тези чешмички и тяхната използваемост, сега ще търсим още места, където нашите съграждани разхождат домашните любимци и ще закупим още чешмички", каза Динко Белчев.


     

 


Последни