Ветерани почистиха Пирин

  26 Юли 2021, 10:43     3674     0   
     


Снимка: За всички желаещи да избягат от жегата кабинковият лифт в Банско обслужва туристите всеки ден от 8 до 16.30 ч., а Бъндеришка поляна са отворени всички атракции за малки и големи - тюбинг, футбол, джаги, миниголф, стена за катерене, стрелбище, надуваеми замъци, велосипеди под наем, електрически бъгита и др.

"Спортен клуб на ветераните - Банско". съвместно с Дирекцията на Национален парк Пирин и „Юлен“ АД. почистиха Пирин, ски пистите и пътеките. Концесионерът осигури ръкавици и чували. В акцията се включиха и много гости на курорта, съобщиха от компанията. Почистването е многогодишна традиция. 

Със задаващите се големи жеги през следващата седмица, Пирин е прекрасно и чисто място да се избяга от тях. Летните атракции в Банско работят за децата и възрастните. Кабинковият лифт обслужва туристите всеки ден от 8 до 16.30 ч. На Бъндеришка поляна са отворени всички атракции за малки и големи - тюбинг, футбол, джаги, миниголф, стена за катерене, стрелбище, надуваеми замъци, велосипеди под наем, електрически бъгита и др.

В жегите гостите на Банско могат да се спуснат по най-дългата надуваема водна пързалка в Европа със своите 400 метра. Външен бар и ресторант предоставят напитки и храна в планината. При събиране на група от 50 туристи може да бъде пуснат и лифтът до връх Тодорка.

Община Банско се е погрижила за всички туристи с богата културна и фестивална програма през целия летен сезон. На 30 юли 2021 г. ще бъде открита Седмица на ръчното и традиционно изкуство - демонстрации на международни занаяти. На 31 юли е Ендуро Банско – състезание по планинско колоездене.

В периода 7-14 август ще се проведе Банско Джаз Фестивал. На 14-15 август има „Път за никъде 2021“ – състезание по планинско колоездене в дисциплината крос кънтри и детско състезание. На 20-21 август са „Пирински Рок вечери“. „Банско Опера Фест” – фестивал за оперна и класическа музика ще бъде на 27-28 август 2021 г. Той ще представи операта „Вълшебната флейта” и мюзикъла „Човекът от Ла Манча”.

В периода 4-6 септември започва кулинарният празник „Уникално Банско”. На 6 септември ще се отбележи честването на 136-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, съвместна проява на Община Банско, Музеен комплекс и читалище „Никола Й. Вапцаров-1894” Банско. Планинският ултрамаратон „Пирин Ултра 2021“ ще е на 11-12 септември. На 22 септември ще се чества 113 години от обявяване Независимостта на България, съвместна проява на Община Банско, Музеен комплекс и читалище „Никола Й. Вапцаров-1894” Банско.

Традиционният Банско Филм Фест – Международен фестивал на планинарското и екстремно кино ще се проведе от 22 до 26 септември 2021 г.