Десетте най-четени статии на Еко Новини за 2020г.

  07 Януари 2021, 13:23     1717     0   
     


Макар че 2020 година несъмнено бе огромно предизвикателство за цялото човечество, годината имаше своите, както лоши, така и хубави моменти.

В класацията долу решихме да Ви представим десетте най-четени статии на сайта Еко Новини през 2020г.:

10. ЕКА: Заради коронавируса нивата на азотен диоксид във въздуха над Европа са намалели значително – 27 592 прочитания

В края на март 2020г. Европейската космическа агенция съобщи, че заради коронавируса и националните карантини, нивата на азотен диоксид във въздуха над Европа са намалели значително. Подобни явления се наблюдаваха по целия свят.

9. Ловец уби световноизвестен вълк в Канада – 37 259 прочитания

През април цяла Канада бе шокирана, след като ловец уби световноизвестния вълк Такая. Уникалната история на вълка, който е преплувал разстоянието от остров Ванкувър до малкия остров Дискавъри е бил темата на десетки документални филми и предавания. За жалост след 8 години изолация на островчето, Такея се завръща на континента, където бива убит от ловец.

8. Свързват софийското метро с Витоша – 43 514 прочитания

В началото на юни Столична община представи една от най-интересните си идеи – свързването на софийското метро със Симеоновския лифт и Витоша. Проектът включва създаването на уникален за Европа интермодален хъб, който ще събира на едно място метро, лифт, автогара(която би заменила автогара Юг) и буферен паркинг.

7. Товарен кораб е изгубил над 1800 контейнера в Тихия океан – 48 930 прочитания

В края на 2020г. от японската товарна компания „ONE” съобщиха, че техният кораб „Apus” е изгубил 1816г. контейнера някъде в Тихия океан между Япония и Хавай. Това се смята за втората най-голяма загуба на контейнери в историята, след като през 2013г.  корабът “MOL Comfort” потъна с целия си товар от 4382 контейнера. 

6. Заради липсата на тълпи, видрите в Сингапур излязоха на разходка – 54 440 прочитания

Любопитните кадри на сингапурските видри, които излязоха на разходка в разгара на националната карантина, породиха голям интерес сред читателите ни.

5. Историческото нашествие на скакалци в Африка, Близкия Изток и Азия продължава – 101 799 прочитания

Докато вниманието на целия свят бе фокусирано върху коронавируса, Африка се бореше с друг огромен проблем – историческо нашествие на скакалци. Милиарди скакалци ежедневно унищожаваха посевите в държави, където хранителните ресурси са силно ограничени.

4. Бракониери убиха единствения в света женски бял жираф и малкото й – 116 563 прочитания

На 11 март целият свят бе шокиран, след като новината, че единствения женски бял жираф и малкото й са били убити от бракониери в Кения, обиколи световните медии.

3. Оказа се, че 9-годишният англичанин в Банско не е заразен с коронавирус – 126 977 прочитания 

Историята на британското семейство, което бе изолирано в България заради коронавирус, но се оказа, че пробите им са негативни, породи изключително голяма полемика в българското общество.

2. Каналите във Венеция - по-чисти от всякога и пълни с риба, забелязани са дори делфини – 127 875 прочитания

Малко след като Северна Италия бе поставена под карантина, местните жители на Венеция започнаха да споделят снимки из социалните мрежи, които показваха града и каналите му по-чисти от всякога.

1. Заради липсата на хора: 100 критично застрашени костенурки се излюпиха на известен плаж в Бразилия – 142 589 прочитания

Най-четената новина на сайта ни през 2020г. е и една от най-положителните. Заради карантината и липсата на хора по бреговата ивица на Бразилия, почти 100 костенурки от критично застрашения вид ястребоклюна морска костенурка се излюпиха на световноизвестния плаж в Паулиста.