Фермери с над 4000 трактора излязоха на протест срещу еко ограничения в Хамбург(Видео)

  15 Ноември 2019, 17:56     4386     0   
     


Фермери с над 4000 трактора излязоха на протест срещу екологични ограничения в град Хамбург, където се провежда среща на регионалните министри на околната среда в Германия.

Според селскостопанските производители правителството ги репресира, като въвежда нови ограничения с цел да се създаде по-зелена икономика.

Километричните колони от трактори са създали огромни задръствания в Хамбург, съобщава местната полиция.

Недоволството е породено от предложение на Министерството на околната среда в Германия, което забранява използването на определени пестициди и торове в земеделието. Според протестиращите, ограниченията са толкова тежки, че ще блокират цялата индустрия в страната и малкият и среден бизнес в сектора ще фалират.

„Новите правила, които предлага правителството, са толкова тежки, че няма да ни позволят да си вършим работата. Няма да може да отглеждаме посевите си, няма да имаме фураж, с който да храним животните“ коментира пред RT Петер Лукхт, заместник директор на Асоциацията на регионалните фермери в Германия.

Според селскостопанските производители правителството изготвя новите рестрикции без дори да се допита до тях и властите отказват да се срещнат с фермерските организации.

„Поканихме министъра на околната среда да дойде за да разговаряме, но тя избра да остане в Берлин и отбягва диалога“ сподели Дирк Андерсен – говорител на движението „Land Creates Connection“, което организира протеста.

Демонстрацията не е първа в Германия - преди по-малко от месец около 1000 трактора излязоха на протест в град Бон.

Междувременно в Холандия фермери протестират срещу подобни ограничения, наложени от правителството, вече повече от два месеца. На 3 октомври повече от 10 000 земеделски производители с 2500 трактора показаха недоволството си в град Хага и създадоха най-големите задръствания в историята на Холандия.

Над 10 000 фермери излязоха на протест срещу еко ограничения в Холандия(Видео) 

Във видеото долу може да видите кадри от протестите на германските фермери: