В България, дори когато всичко е наред, минават най-малко шест години от идейния проект до първата копка за важен инфраструктурен проект, какъвто е една магистрала. Това заяви вицепремиерът...
Въжената линия до Карандила от Сливен е обновена и отново работи. Съоръжението за първи път е открито през 60-те години на миналия век. Проектирането й започва през 1969 г., а на 22 март през 1974...
Европейската комисия направи крачка назад от прекалено строгите климатични рестрикции, които тежаха върху автомобилната индустрия, като предостави на производителите по-гъвкав срок за...
Екологичните неправителствени организации (НПО) – Зелени Балкани, Българско дружество за защита на птиците, Швейцарският WWF (Фонд за дива природа), швейцарско-българската фондация...
Учениците от Професионална гимназия по селско стопанство – Чирпан имаха възможността да надникнат в тайнството на едно от най-емблематичните и ароматни земеделски направления у нас –
Учениците от Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев се потопиха в изкуството на шивашкия занаят и бродерията по време на поредното събитие от инициативата
Щом се завърна в Белия дом, Тръмп веднага скъса Парижкото споразумение по климата и възкликна: "Сондирай, бейби, сондирай". Така Европа остана трагично самотна в позата на легендарния войник...
България се утвърди като предпочитана зимна дестинация на Балканите, привличайки туристи с живописни планини и сравнително достъпни цени. Но когато се стигне до конкретика, малцина знаят...
Младите хора от Народно читалище „Проф. Кирил Дженев“ в Пловдив показаха жив интерес към един от най-старите занаяти в региона – винопроизводството. В рамките на инициативата „Модерна...
Големите хранителни вериги злоупотребяват с монополното си положение и налагат непосилни условия в договорите, които подписват с производители и доставчици. Едно от условията е, че при...
Археолози откриха гробницата на Тутмос II, последния неоткрит цар от XVIII династия, в Западните долини на Тебанския некропол в Египет. Това е първият случай от над сто години насам, след...
Третото събитие от инициативата „Модерна занаятчийница“ срещна ученици и гости с една от най-древните и все така значими кулинарни практики – приготвянето на хляб. В ролята на вдъхновяващ...