Отстраниха протеже на Тома Белев от парк Рила

  16 Октомври 2022, 21:23     4341     4   
     


Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова е отстранила от поста директор на Национален Парк Рила Владимир Милушев.

По информация на Еко Новини причина за това решение е, че Милушев, който е бивш служител на Природен парк Витоша, по време на управлението на Тома Белев, е уволнил голяма част от дългогодишните експерти, които работят в парка, заменяйки ги с представители на зелени неправителствени организации без опит в сферата.

По неофициална информация обаче в парка има и трагичен случай - преди седмица един от освободените служители се самоубил и това е провокирало министъра да вземе спешни мерки.

Милушев, както от Еко Новини съобщихме още през юли, бе в тежък конфликт на интереси при назначаването си -  едновременно директор на парк Рила и управител на клона в Благоевград на швейцарско-българската зелена фондация "Биоразнообразие". Той е и бивш кандидат за депутат от Демократична България.

От МОСВ потвърдиха, че отстранен от длъжност е и Валери Мечев - директор на НП Пирин. И Милушев и Мечев бяха назначени през март от екипа на Борислав Сандов, без конкурс, с условието, че са временно на този пост до провеждането на конкурси. 


     

Алекс18.10.2022 г., 17:36 ч.

Лоши дни за Тома Белев и неговия шеф в сянка - фараон Иво Прокопиев!

Славов 18.10.2022 г., 11:04 ч.

Тези зелените пред нищо не се спират само да са на власт.Убиват вече.

Пенев 17.10.2022 г., 11:34 ч.

Жалко за човека.Но мръсниците си живеят и не им пука.Даже този Милушев се хвали във фейсбук ,каква работа бил свършил.

Георги Станьов17.10.2022 г., 09:14 ч.

Как сте г-н Милушев?Как сте със съня?Как сте и Вие които назначихте Милушев и го покровителствувахте,как сте и Вие мишоци участвали през м.април на съвещанието в н.п.Рила целящо очерянето на един прекрасен човек,баща,съпруг,син и зет ,очернянето на доказаният професионалист истинския защитник на пп Рила.Как сте ,спите ли?Питам и

 


Последни