Днес започва Банско джаз фест 2020

  07 Август 2020, 21:04     1220     3   
     


Само един ден остава до началото на музикалното събитие на годината, очаквано с огромна радост и нетърпение, не само от любителите на джаза, а от всички граждани, гости и приятели на Банско.
Отново, в продължение на 7 дни, на сцената на централния площад ще свирят и пеят най-добрите български джаз-музиканти. Отново ще видим и чуем гост-изпълнители от световния елит на джаза. Отново слушателите ще бъдат добре дошли в концертната зала на открито.

На 8 август /събота/ в центъра на Банско ще бъде открит XXIII-ят Международен джаз фестивал Банско.

В цел обсъждане на всички противоепидемични мерки, които трябва да бъдат предприети, през последните два дни бяха проведени срещи с организатора на фестивала – д-р Емил Илиев, с Председателския съвет към Общински съвет Банско и с Консултативния съвет по въпросите на туризма в разширен състав. Състоя се и заседание на Общинския кризисен щаб. Отчете се готовността на представителите на бизнеса и общината да посрещнат гостите на града при стриктно спазване на предписанията на Министъра на здравеопазването, Регионалната здравна инспекция и Общинския кризисен щаб. Създадена е организация за дезинфекциране на площадното пространство, както и осигуряване на дистанция между зрителите. Заради санитарните изисквания, зоната със седящите места ще бъде за 400 човека. Ограничен брой от местата пред сцената ще бъдат срещу билети, а останалите са със свободен достъп.

Банско ви очаква!

 


     

Алекс11.08.2020 г., 12:42 ч.

Добре, че ПИБ и Виваком отделят средства, за да продължи всяка година да звучи качествен джаз и в Банско!

Lina10.08.2020 г., 15:07 ч.

Тази година ще бъде дълго помнена, но пък точно затова са подобни развлекателни събития, с които да я асоциираме откъм положително! По-късно ще сем благодарни за допринеслите емоции!

Мая10.08.2020 г., 14:58 ч.

Препоръчвам на всеки, който досега не е ходил на джаз фестивала в Банско, да отиде, страхотн е. Не може да се опише - трябва да се види. :)