Кучето, което беше влачено с автомобил във варненско село си търси нов дом

  02 Септември 2019, 13:54     1511     0   
     


Отнеха кучето от мъж, който беше заснет как го тегли зад колата си във варненското село Горни Чифлик. Животното е заведено на ветеринар и чака своите нови стопани. 

Поредният случай на жестокост към животно предизвика гневни реакции в социалните мрежи през последните дни. Мъж бе заснет как тегли куче, завързано за автомобил, из варненското село Горни Чифлик.

Ерфан Неджмединов е един от свидетелите, които са спрели водача на автомобила и са успели да спасят кучето. Той е заснел и видеото, което се появи из социалните мрежи.

 „Отивах на работа и видях, че кола влачи нещо след себе си. Като приближих, видях, че е куче. То мърдаше, мъчеше се. Започнах да свиря с клаксона на колата. Наближи още едно семейство и го спряхме. Влачеше животното с 20-30 км/ч. Другото семейство звънна на полицията. Аз се мъчех да освободя кучето. Пуснахме го. Не беше умряло още. Кучето остана с другото семейство”, разказа Неджмединов  в ефира на „Здравей, България”.

Самоличността на извършителя е известна. Той се казва Жеко Димов и твърди, че е извършил жестокостта към животното, защото то се напълнило с кърлежи, а той не знаел как да постъпи.

Полицейски екип му е съставил протокол за предупреждение. От МВР Варна съобщиха, че са започнали  проверка, но само на база на видеото, защото никой не е подал сигнал в полицията.

Впоследствие кучето Буба е било отнето от собственика му по настояване на неправителствени организации. То вече е прегледано от ветеринар и търси своите нови стопани.